Bij het horen van het woord “Bunny” krijg ik automatisch een vrolijk gevoel. Als kind was ik gek op konijnen en alles dat daarop leek. Toen ik Nijntje ontdekte, was ik echt verkocht. Little I knew, dat ik op mijn 38e het woord “Bunny Lines” in een heel andere context zou kunnen plaatsen.

Toch is het zo en ik vind het leuk om hierover iets te schrijven. In mijn andere blogs heb ik het gehad over Drs Samana  Clinics van Drs. Samana. Op haar website kwam ik de Botox Behandeling Bunny Lines tegen en ik vond het erg interessant om meer hierover te lezen.

Wat zijn Bunny Lines?

Bunny Lines zijn dus rimpels die ontstaat naast je neus wanneer je lacht of een gek gezichtje trekt. Ook wanneer je moeilijk onder zonlicht kijkt, kunnen deze lijnen ontstaan. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om tijdens het praten deze lijnen te krijgen.

Afhankelijk van huidtype en gezichtsuitdrukkingen, kunnen deze neusrimpels hoger of lager naast de neus ontstaan. Ook de lengte van de rimpels worden hierdoor bepaald. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Bunny Lines door erfelijkheid zouden ontstaan. Althans, ik heb hier niets over kunnen vinden. De rimpels ontstaan uiteraard wel door het natuurlijke verouderingsproces van je lichaam. Heel soms hebben mensen deze rimpels van zichzelf.

Waarom vinden mensen Bunny Lines niet mooi?

Met de vraag hierboven suggereer ik dat iedereen deze neusrimpels niet mooi vind. Dit heb ik expres gedaan om aandacht te trekken hiervoor. Dit zijn in principe geen uitzonderlijke rimpels en wij mensen krijgen hier vroeg of laat mee te maken. Het kan heel goed zijn dat veel mensen dit gewoon accepteren.

Aan de andere kant, zijn er mensen die deze rimpels absoluut niet mooi vinden. Zij nemen dan actie en dat is op dit moment een Botox behandeling. Ik heb in diverse tijdschriften gelezen dat deze rimpels mensen ouder laten zien dan zij zijn. Dit kan volgens mij een belangrijke reden zijn voor mensen om deze te laten verwijderen.

Wat kun je doen tegen Bunny Lines?

Het zal een beetje gek zijn om te zeggen dat men moet letten op lachen en gekke bekken trekken. Dat zijn natuurlijk verschijnselen. Gelukkig zijn er manieren om dit ‘probleem’ andere op te lossen. Zoals ik eerder ook op gehint heb, een Botox behandeling vormt een uitweg voor mensen die Bunny Lines, oftewel neusrimpels niet mooi vinden.

Ik kan het niet genoeg benadrukken om goed te kijken waar en door wie je een behandeling laat uitvoeren. Er zijn zowat in elke hoek van de straat een kliniek waar je dit soort behandelingen kan laten doen. Maar het is niet echt verantwoord en je moet voor een kliniek kiezen met deskundigheid en bekwaamheid de Bunny Lines behandeling op een veilige en professionele manier te laten doen.

Ik wil dit blog eindigen met een video van SkinViva Training. Hierin wordt zo’n behandeling uitgevoerd. Het is absoluut niet mijn bedoeling om door middel van dit filmpje deze behandeling aan te raden. Het is puur bedoeld om jou te laten zien hoe zoiets eigenlijk in z’n werk gaat.