Frons

Wat kun je doen tegen fronsrimpels

Wat kun je doen tegen fronsrimpels

Wat zijn fronsrimpels eigenlijk? Hoe ontstaan deze en wat kun je ertegen doen? Is het verantwoord om een Botox behandeling te overwegen tegen de fronsrimpels? Veel vragen dus. Leuk om even in deze blogpost hierop in te gaan. Het valt mij echt op dat mensen helemaal niet zo gek zijn op rimpels. Zo gek is het eigenlijk niet. Het hoort bij de natuurlijke veroudering, zou je kunnen zeggen. Dat klopt, maar vaak hebben mensen te maken vroegtijdige rimpels. Aan de andere kant is het schoonheidsideaal ook aan het veranderen. Lang verhaal kort, veel mensen, met name vrouwen willen graag van hun rimpels af. Een veelvoorkomende rimpel ontstaat bij de frons. De fronsrimpels ontstaan tussen de ogen, bij het voorhoofd.

Kun je iets doen tegen de fronsrimpels?

Nu wij weten wat de fronsrimpels zijn, wil je natuurlijk weten waarom deze eigenlijk ontstaan. Om het verhaal kort en bondig te houden, zal ik een aantal veelvoorkomende redenen opsommen:

  • Als je op strand ligt en geen zonnebril draagt, dan kun je rimpels krijgen. Maar ook als buiten onder de zon loopt of zit heb je hier kans op.
  • Je hebt veel mensen, ook ik heb het, die vaak heel moeilijk tegen een scherm aan het turen zijn. Als je dit altijd of te vaak doet, dan kun je rimpels krijgen tussen je ogen en voorhoofd. In andere woorden krijg je dan de zogeheten fronsrimpels.
  • Een andere zeer onderbelichte reden is het autorijden. Wij rijden allemaal vele kilometers per dag. Ik moet bijvoorbeeld bijna 48 km per dag afleggen voor mijn werk. Ook de relatief korte uren, waarin de zon schijnt kunnen al schadelijk zijn voor de huid. Met name in combinatie met moeilijk kijken, omdat zon op onze ogen schijnt kunnen fronsrimpels sneller ontstaan.
  • Last but not least, erfelijkheid! Het kan zo zijn dat je de genen van je ouders erft, die sneller dan ‘normaal’ fronsrimpels kunnen veroorzaken.

Frons speelt een belangrijke rol bij de lichamelijke taal van mensen. Daarom vinden veel mensen de rimpels niet passen bij hun karakter, dus lost van het schoonheidsideaal. Door rimpels zien mensen vaak ouder, maar ook somberder uit. Wanneer dit niet gewenst is (wanneer wel zou je zeggen), dan kunnen mensen hierdoor gefrustreerd raken. En ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen op zoek gaan naar oplossingen. Jaren voordat ik met deze blog was begonnen heb ik mij erg geïrriteerd aan mijn eigen rimpels. Ik heb toch nooit een behandeling overwogen, maar in dit artikel wil goede en juiste informatie verzamelen om jou te helpen met een keuze. Een relatief oude vriendin heeft twee weken geleden haar fronsrimpels laten behandelen bij een arts in Rotterdam en zij was dolgelukkig met de informatie, die zij van mij kreeg.

Hoe kun je fronsrimpels voorkomen?

Er zijn meerdere manieren om te voorkomen dat je rimpels krijgt op je frons. Zo moet je altijd een zonnebril dragen als je buiten bent, en natuurlijk de zon schijnt. Verder is het belangrijk om tijdens het autorijden je gezicht en ogen te beschermen tegen felle lichten, ook de zonneschijn. Daarnaast moet je bewust omgaan met hoe je naar een scherm zit te staren. Voor de grap heb ik vaak mijzelf tien minuten gefilmd terwijl ik aan het bloggen was. Je wilt niet weten hoeveel gekke gezichten ik trok. Onbewust tonen wij dus onder andere emotie en dat kan fronsrimpels veroorzaken. Botox fronsrimpels is natuurlijk een goede alternatieve behandeling.

Ik volg een hele leuke vrouw op youtube, namelijk Dr Dra. Zij heeft leuke filmpjes gemaakt over botox en andere cosmetische behandelingen. Een zeer slimme tip van haar om de botox fronsrimpels tegen te gaan is dit filmpje. Je moet het eens voor de grap kijken.

 

Hoe kun je fronsrimpels behandelen?

Zoals ik eerder in dit artikel heb aangegeven ontstaan deze rimpels door een viertal redenen. Je kunt aan drie redenen wel iets doen, maar op de erfelijkheid kan men weinig doen. Alhoewel, dat ook niet helemaal waar is. Er zijn specifieke cosmetische ingrepen/behandelingen die de rimpels op de frons weghalen en de huid daar gladder maken. Er zijn vele BIG-geregistreerde artsen die met een botox behandeling de rimpels op de frons kunnen weghalen. De ingreep is erg eenvoudig en snel gedaan. Toch is het belangrijk dat de toediener een bekwame arts is. Je moet dus bij deze keuze goed kijken en vragen naar bevoegdheid van zo’n behandelaar. Een aantal vriendinnen van mij uit Rotterdam en omstreken hebben een fronsrimpel behandeling laten doen bij Drs. Samana van Samana Kliniek. Als ik hen mag geloven is zij erg zorgvuldig en ervaren arts. Het kost iets meer dan gemiddelde, maar voor kwaliteit moet je altijd betalen.