Gummy Smile

Een gummy smile-behandeling: de laag-invasieve cosmetische procedure die lachrimpels stopt

gummy smile-behandeling

Glimlachlijnen worden veroorzaakt door de herhaalde beweging van de mond wanneer we lachen, praten of gapen. Met een gummy smile-behandeling kun je van deze lachrimpels afkomen. Deze behandeling is laag-invasief en niet-chirurgisch. Het kan in een uur worden gedaan en duurt maximaal twee jaar.

De complete gids voor gummy smile-behandelingen

Gummy smiles zijn een cosmetisch tandheelkundig probleem dat wordt veroorzaakt door een overbeet. Ze kunnen worden behandeld met een aantal verschillende procedures, maar de meest voorkomende zijn injecties met botulinumtoxine en orthodontie.

Botulinetoxine-injecties zijn een laag invasieve procedure die in het kantoor van uw tandarts kan worden uitgevoerd. De injectie zal de spieren rond uw lippen en mond ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt om uw mond te sluiten en te voorkomen dat u uw tandvlees laat zien als u lacht. Deze behandeling is geweldig voor mensen die ernstige gevallen van gummy smiles hebben en invasieve chirurgie willen vermijden.

Orthodontie is eigenlijk een van de meest voorkomende soorten corrigerende behandelingen om een gummy smile mee te corrigeren. Het is ook niet zo eenvoudig als het krijgen van een botulinumtoxine-injectie, aangezien orthodontische procedures het gebruik van beugels en andere corrigerende apparaten met zich meebrengen die helpen de huid van uw gezicht strakker te maken.

Wat is een Gummy Smile?

Een gummy smile is een soort glimlach die eruitziet alsof de persoon te veel suiker heeft gehad.

De term “gummy smile” werd voor het eerst bedacht door tandartsen in de vroege jaren 1990 toen ze merkten dat patiënten een ander soort glimlach ontwikkelden dan voorheen. Het ontwikkelt zich meestal als gevolg van terugtrekking van het tandvlees, waardoor meer tanden bloot komen te liggen dan voorheen.

Een gummy smile kan door veel factoren worden veroorzaakt, maar wordt meestal veroorzaakt door teruggetrokken tandvlees en tandslijtage. Tandvleesrecessie wordt veroorzaakt door tandvleesaandoeningen of slechte mondhygiëne, terwijl gebitsslijtage wordt veroorzaakt door jarenlang gebruik en samen tandenknarsen in slaap of stress.

Wie heeft een Gummy Smile-behandeling nodig?

Gummy smiles worden veroorzaakt door volumeverlies op de wangen. Dit is vaak een gevolg van veroudering, maar het kan ook worden veroorzaakt door gewichtsverlies, verwondingen aan het gezicht en andere factoren. Mensen met verticale liplijnen en rimpels)

De beste kandidaten voor een gummy smile-behandeling zijn degenen met verticale liplijnen en rimpels op hun ondergezicht.

Wat zijn de oorzaken van een gummy smile en hoe kan het worden behandeld?

Een gummy smile is een aandoening waarbij de mondhoeken omhoog en naar achteren worden getrokken, wat resulteert in een onaantrekkelijk uiterlijk.

Er zijn veel manieren om een gummy smile te behandelen, maar als je er snel en gemakkelijk vanaf wilt, raden we aan een product te gebruiken dat ingrediënten zoals kaliumnitraat bevat.

De eerste stap bij het behandelen van een gummy smile is om erachter te komen wat de oorzaak is. Een gummy smile kan ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon of door het te lang dragen van een beugel.

Hoe werken Gummy Smile botox behandelingen? Wat zijn de risico’s en hersteltijd voor een Gummy Smile-behandeling?

Botox is een neurotoxine dat wordt geïnjecteerd in de spieren die rimpels veroorzaken. Mensen die zich zorgen maken over hoe hun gummy smile hun uiterlijk beïnvloedt, kunnen botox-injecties krijgen om de mondspieren te ontspannen, waardoor ze gemakkelijker kunnen glimlachen zonder tanden te laten zien.

De hersteltijd voor een Gummy Smile-behandeling is meestal slechts enkele dagen. Patiënten kunnen in de eerste paar uur na het krijgen van de behandeling wat ongemak op de injectieplaats ervaren en wat kwijlen, maar ze moeten binnen 24 uur na het krijgen van Botox-injecties weer in staat moeten zijn om hun normale activiteiten te hervatten.

Vaak kan een tandarts je ook helpen met problemen rondom tandvlees. Onder esthetische tandheelkunde, kan een tandarts je helpen met je tandvlees problemen.

Wat houdt de procedure in?

Botulinumtoxine is een neurotoxine dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Het kan in de spieren worden geïnjecteerd om ze te verlammen, en deze procedure wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen zoals migraine, spasticiteit en rimpels. Botulinumtoxine-injecties worden meestal in kleine doses gedaan om het risico op bijwerkingen te verminderen. De injectieplaats moet ook periodiek worden gewisseld om ophoping van het toxine te voorkomen.

De voordelen van een Gummy Smile-behandeling

Een gummy smile-behandeling is een populaire tandheelkundige procedure die kan worden gebruikt om verticale liplijnen aan te pakken. Het wordt ook wel een facelift voor je mond genoemd. De voordelen van een Gummy Smile-behandeling zijn onder meer:

  • Verbeterd zelfvertrouwen
  • Herstelde glimlach
  • Verminderde rimpels rond de mond en ogen
  • Verhoogd vermogen om duidelijk en comfortabel te spreken