Zoals je in de titel hebt gelezen, gaan we het vandaag hebben over “Kraaienpootjes” Wat zijn kraaienpootjes? Hoe ontstaan ze? En wat kun je ertegen doen? Is een Botox behandeling de enige oplossing? Deze vragen gaan we voor je beantwoorden door middel van deze blog. Dus lees snel verder!

Wat zijn Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn de rimpels naast je ogen, je ziet ze voornamelijk als je lacht. Vandaar de andere benaming: “Lachrimpels” en de vorm van de rimpels lijken een beetje op het pootje van een kraai.

Alhoewel, lachen heel erg gezond is voor ons en dus de kraaienpootjes een teken zijn van veel lachen. Zijn niet heel veel vrouwen er blij mee. Dat heeft te maken met de volgende twee punten: een het is een van de verouderingsverschijnselen van de huid. En twee het voldoet niet aan het schoonheidsideaal wat wij gerecreëerd hebben. Ook omdat vrouwen graag jong willen blijven.

Hoe Ontstaan kraaienpootjes?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden gaan we even terug naar een wat algemenere vraag namelijk: Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels ontstaan door dat wij ouder worden en het collageen oftewel de elasticiteit van je huid afneemt. Dat gebeurt onder andere door meerdere factoren. De elasticiteit van je huid neemt niet alleen af door ouder worden, maar ook door voeding, leefstijl (suiker, alcohol, roken) en de hoeveelheid uv straling (zon) waar wij onze huid aan bloot leggen.

Nog een factor wat een rol heeft specifiek bij kraaienpootjes of lach rimpels is dus het lachen. Als je lacht zie je rimpels naast je ogen verschijnen. Maar als je jong bent trekt je huid weer weg. Als we ouder worden en dus minder collageen hebben dan wordt het moeilijker voor de huid om zich weer glad te trekken als het ware. Je huid blijft daar hangen en zo zie je de lachrimpels.

Wat kun je doen tegen kraaienpootjes?

Ik zeg altijd voorkomen is makkelijker dan genezen! Dus hoe jonger je begint met de volgende tips des te langer jij een mooi huid hebt en ook langer daarvan kan genieten. Zoals we hierboven hebben besproken wat de factoren zijn die kraaienpootjes veroorzaken, gaan we nu bespreken hoe je je tegen die factoren kunt beschermen. Over beschermen gesproken, het allerbelangrijkste is je huid altijd beschermen met een spf! Niet alleen tegen rimpels en kraaienpoten maar vooral voor je gezondheid. Als je je niet goed insmeert kan je huid verbranden en door meerdere malen je huid te verbranden door de zon ben je een risico factor voor huidkanker.

 

Een hele bekende behandeling tegen kraaienpootjes rimpels is de botox kraaienpootjes. Deze botox injectie kun je eenvoudig op heel veel klinieken laten zetten.

Daarnaast kun je de juiste huidverzorgingsproducten gebruiken, ik zou zeggen begin vanaf je 25e al met een oogcrème! Geloof me je kan nooit te vroeg beginnen! Verder is je leef en voedingsstijl dus ook belangrijk, Wist jij dat bijvoorbeeld iemand die rookt, zijn of haar huid al 10 jaar ouder lijkt dan iemand van dezelfde leeftijd die niet rook.

En wat wij sowieso te kort gaan komen als we ouder worden is het collageen in onze huid.

Je kan ter voorkoming van dus ook vanaf je 25e extra collageen gaan slikken. Dat kan in een supplement of poeder vorm. Ik raad je aan om goed onderzoek te doen naar het collageen wat je gaat nemen, want niet alles wordt herkent door je lichaam en dat plas je er dus zo weer uit, dat zou zonde van je geld zijn! Stel je hebt de kraaienpootjes al dan zou je alsnog collageen kunnen innemen dat kan geen kwaad. Een andere optie zou een kraaienpootjes botox behandeling kunnen zijn. Met behulp van een cosmetische ingreep kan je je kraaienpootjes wegwerken. Daardoor kan je er weer jonger uitzien en zie je kraaienpootjes niet meer. Maar daarover meer in een andere blog!

Ik wil je bedanken dat je de tijd hebt genomen om deze blog te lezen en hoop dat je dit een interessant en leuke blog vond!

Liefs

1 reactie

Reacties zijn gesloten.