Hoi! Leuk dat je onze blog bezoekt!  Vandaag gaan we het hebben over de rimpels rondom de mondhoekenIk zal uitleggen hoe rimpels ontstaan, hoe ze rondom de mond ontstaan en wat je er tegen kunt doen. En hoe je ze kunt voorkomen natuurlijk!

Laten we even beginnen bij het begin, hoe ontstaan rimpels en waarom vinden we ze vervelend?

Rimpels ontstaan door huidveroudering. En huidveroudering ontstaat door dat we ouder worden en het aanmaak van collageen in onze huid afneemt. Het collageen neemt af onder andere omdat onze cellen zich minder snel delen. En onder andere invloeden van buitenaf. Daarbij kun je denken aan de zon bijvoorbeeld. De zon is niet onze beste vriend als het om de huid aankomt. Pigmentvlekken, verslapping en verbranding ontstaan allemaal door de zon. Daarom is het zo belangrijk om altijd een zonnebescherming op te hebben als je naar buiten gaat. En niet alleen als je echt gaat zonnen op het strand. Dus wil jij geen last krijgen van hyperpigmentatie, rimpels en een verbrande huid? Smeer je dan goed in met een zonnefactor minimaal factor 30! Dan weet je dat je goed beschermt bent. 

Waarom vinden wij rimpels vervelend eigenlijk? 

Dat heeft allemaal te maken met het schoonheidsideaal wat wij de dag van vandaag gecreëerd hebben. Door het internet, media en tv is ons schoonheidsideaal heel erg verandert de afgelopen jaren. We willen alles mooi hebben. Van onze ogen tot huid, van onze nagels tot extensions in ons haar, en van prachtige wenkbrauwen tot lange wimpers. Dat heeft allemaal met de trends van tegenwoordig te maken. En zeg nou zelf wie wil er niet goed uitzien? Wij allemaal toch? Daarom willen we zo lang mogelijk jong en mooi blijven. Rimpels worden dan geassocieerd met veroudering. Dus als die rimpels te zien zijn dan willen waar snel weer van af. Gelukkig hebben daar tegenwoordig de juiste behandelingen voor. 

Hoe ontstaan die rimpels nou eigenlijk rondom je mond en mondhoeken?

Het antwoord daarop is heel simpel eigenlijk, de rimpels boven of op je bovenlip voornamelijk ontstaan door roken. Door die beweging als je gaat roken. Als je dat jaren lang doet elke dag dan gaat je huid naar die beweging staan. Nog een reden om te stoppen met roken dus

En de rimpels naast je mond in de mondhoeken oftewel de neus en lippenplooi die ontstaan door huidverslapping. Dan komen we weer terug bij het verhaal van het collageen wat afneemt vanaf ons 25e leefjaar. 

Wat kun je tegen deze rimpels doen? 

Als je last hebt van de rimpels of je vind ze vervelend dan kan je kiezen voor verschillende behandelingen met en zonder apparatuur die huidverslapping tegen gaan. Meestal moet je dan wel een kuur doen. En duurt het wat langer voordat je resultaat ziet net als collageen innemen. Dat kost ook even wat geduld. Wil je een sneller resultaat dan kan je kiezen voor fillers/botox. Hiermee zie je direct resultaat. Wel moet je natuurlijk de Botox behandeling 1 a 2 x per jaar bijhouden. Meer info over fillers en botox kan je in deze blog vinden… 

Hoe kun je deze rimpels/verslapping rondom je mond nou voorkomen? 

Rimpels bij de mondhoeken kan je voorkomen door je huid actief te houden. Net als dat onze lichaam beweging nodig heeft. Kan onze huid dat ook goed gebruiken. Je hebt speciale technieken waaronder de bindweefselmassage grepen die je huid actief houden en je doorbloeding ook in je huid. Verder kan je vanaf je 20e beginnen met goede dag en nacht verzorging. En kan het zeker geen kwaad om al extra collageen te slikken. Daarnaast natuurlijk goed je huid insmeren in de zon. 

Bedankt voor je tijd en het lezen van deze blog, hopelijk heb je er wat aan!