Dit blog gaat over een, naar mijn mening, hele goede toepassing van Botox; namelijk botox tegen overmatig transpireren. Transpireren is een normale en noodzakelijke lichaamsfunctie. Transpiratie verdampt, koelt het lichaam af, helpt het bij het handhaven van een constante temperatuur en helpt bij de reactie van het lichaam op zijn omgeving. Transpiratieklieren daarentegen werken bij de een intensiever dan bij de ander. Een ander persoon heeft natte plekken in zijn kleding of is constant vertroebeld door de geur van transpiratie, een andere persoon blijft het grootste deel van de tijd bijna kurkdroog.

Waarom een antitranspiratiebehandeling ondergaan?

Als een persoon last heeft van overmatig zweten ondanks elementaire hygiëne, het gebruik van deodorant en geschikte kleding, kan een behandeling met botulinumtoxine de oplossing zijn. Zelfs als u niet overmatig transpireert, zijn er maatregelen die u kunt nemen om vlekken op uw kleding te voorkomen.

  • Zweten in de oksels is overdreven
  • Overmatig zweten van de handen

De behandelmethode van overmatig transpireren

Er zijn veel klinieken waar je zo’n behandeling kunt doen. Echter, er zijn alleen enkele waar dit goed gedaan wordt. Wederom, hoor ik van mijn vriendinnen dat Drs Samana Clinics in Rottterdam en Oran Aesthetic in Amsterdam dit op een zeer kundige manier kunnen uitvoeren. Een Botoxbehandeling voor hyperhidrose is echt een lunchbehandeling; je bent in een mum van tijd in en uit. Nadat u uw gezondheidsverklaring heeft ingevuld en een behandelovereenkomst heeft getekend, kan onze Botox-behandeling bij overmatig zweten starten. Overmatige transpiratie in de oksels wordt behandeld met ongeveer 13-18 injecties in elke oksel. Botox remt het vermogen van de zweetklieren om zweet te produceren door de zenuwen die ze aansturen te blokkeren.

Na de behandeling

Na de behandeling is het mogelijk dat u gedurende een korte periode lichte compressie op het behandelde gebied moet toepassen. Koelen is niet nodig. Houd er rekening mee dat de prijzen in onze films mogelijk niet hetzelfde zijn als onze huidige tarieven.

Veiligheid van de behandeling

Botulinetoxine is zonder twijfel een zeer veilige medische stof. Toch is het belangrijk door wie de behandeling gedaan wordt. In dit blog heb ik het gehad over Drs Samana Clinics en Oran Aesthetic. Botulinetoxine is een medicinaal medicijn, dus de bijwerkingen, effectiviteit en complicaties werden grondig onderzocht voordat het werd goedgekeurd voor gebruik. Botulinetoxine wordt al meer dan vier decennia in de geneeskunde gebruikt om een verscheidenheid aan aandoeningen en patiënten te behandelen, waaronder kinderen en volwassenen met spierspasmen. Tot op heden zijn er geen negatieve gevolgen op lange termijn geweest.

Drs. Samana Clinics en Oran Aesthetic verzorgen naast hierboven, ook de volgende botox- en filler behandelingen: