Laten we het vandaag hebben over die vervelende frons rimpels op het voorhoofd…. Hoe ontstaan ze? Wat kun je er tegen doen? En hoe kun je ze voorkomen? Na deze blog weet jij genoeg over rimpels en hoef jij er niet mee rond te lopen. Want zeg nou zelf, we willen toch allemaal er zo jong mogelijk eruitzien! 

Hoe ontstaan rimpels? 

Zoals in meerdere blogs uitgelegd, zijn er meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan  van rimpels. De belangrijkste regel is ouderdom. Wat er gebeurt is dat hoe ouder we worden hoe minder snel onze cellen zich delen, en daardoor we naar mate we ouder worden minder collageen en elasticiteit hebben in onze huid. Je ziet het dan terug in de vorm van een onderkin of fronsrimpels op je voorhoofd en of kraaienpootjes naast je ogen. 

Dan speelt daarnaast nog voeding en leefstijl een rol. Als je bijvoorbeeld rookt dan wordt je daar ook niet jonger op helaas…. Het is zelfs zo dat mensen die dagelijks roken, hun huid er 10 jaar ouder lijkt dan hun werkelijke leeftijd. Qua voeding spelen alcohol en suiker weer een grote rol. Wat verder nog een belangrijke factor speelt bij rimpels is de zon. Als je vaak in de zon zit zonder zonnefactor als bescherming dan gaat de uv straling best diep in de huid wat zorgt voor een sneller proces van het ouder worden van de huid. Je ziet het dan ook aan de typische “ouderdomsvlekken” dat zijn eigenlijk gewoon zonnevlekken. Vlekken die door blootstelling aan de zon zijn ontstaan. Dus het is heel erg goed aan te raden om je huid goed te beschermen met minimaal een zonnefactor 30. 

Wat kun je doen tegen rimpels op je voorhoofd? 

Tegenwoordig zijn er tal van behandelingen die je kunnen helpen met de rimpels op je gezicht. Je kan denken aan behandelingen met diverse apparatuur. Je moet dan wel deze Botox behandelingen meestal in een kuur vorm nemen. Dus 1x per maand bijvoorbeeld voor 6 maanden om resultaat te zien. En heb je daar geen geduld voor dan kan je altijd kiezen voor cosmetische ingrepen, zoals botox en of fillers. Tegenwoordig wordt dat heel mooi gedaan door een voorhoofd Botox behandeling. Waardoor je niet zo een gladde botox hoofd hebt. Maar juist dat het heel natuurlijk lijkt dat is namelijk ons schoonheidsideaal vandaag de dag. We willen er mooi uitzien maar wel op een natuurlijke manier.  Je kan in onze andere blog lezen wat het verschil is van botox en fillers.  

Hoe kun je nou de rimpels op je voorhoofd voorkomen?

Deze rimpels en eigenlijk heel veel rimpels kun je voorkomen door je huid goed te beschermen tegen de zon. Met een zonnefactor. En altijd als de zon buiten schijnt dat je een zonnebril draagt. Want die boze blik rimpel precies tussen je wenkbrauwen ontstaat meestal omdat we niet goed kunnen zien door te vel daglicht. Of omdat we onze leesbril niet op hebben…en laten we eerlijk zijn. Die rimpels zorgen wel soms voor een verkeerde gezichtsuitdrukking waardoor we heel moeilijk kijken of boos lijken. 

Verder kan je extra gezond eten, dus minder suiker, minder alcohol en veel groenten en fruit eten waar antioxidanten in zitten. Daarnaast kan je eventueel regelmatig langs de huidspecialist voor de juiste behandelingen en kan je eventueel extra collageen slikken. Het is wel aan te raden om daar goed onderzoek naar te doen. Het zelfde geldt voor het kiezen van de juiste klinieken voor je cosmetische ingrepen!