Lift

De juiste manier om een kaaklift te doen (Russische draadlift)

De juiste manier om een kaaklift te doen (Russische draadlift)

De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een uur. De chirurg maakt een incisie op de onderlip en trekt de huid vervolgens omhoog om deze strakker te laten lijken. De chirurg hecht de incisie dan dicht en brengt een verband aan om het te beschermen.

Deze procedure wordt meestal gedaan bij mensen van middelbare leeftijd of ouder. Het helpt door het gezicht een jeugdiger uiterlijk te geven door de losse huid rond de kaaklijn en nek strakker te maken.

Wat is een kaaklift en wat doet het?

Een kaaklift is een chirurgische ingreep die het kaakbot naar een meer jeugdige positie brengt. Het staat ook bekend als een anti-aging gezichtsbehandeling. De procedure kan op twee manieren worden uitgevoerd: via de mond of via een incisie aan de achterkant van de keel. De eerste methode is minder invasief, maar wordt niet aanbevolen als u tandheelkundig werk laat doen.

Een kaakliftoperatie kan zowel bij mannen als bij vrouwen worden uitgevoerd en duurt ongeveer twee uur.

Wat is het verschil tussen een draadlift en een kaaklift?

Draadliften worden gedaan door een draad onder de huid te steken en deze omhoog te trekken om de huid strakker te maken. Bij het optillen van de kaak wordt een deel van het bot van het gezicht weggesneden en vervolgens opnieuw gepositioneerd.

Draadliften zijn minder ingrijpend dan kaakliften. Draden worden onder de huid ingebracht, terwijl bij kaakliften een deel van het bot van uw gezicht moet worden weggesneden. Draden kunnen door kleine incisies worden ingebracht, terwijl kaakliften grotere incisies hebben om een deel van het bot in uw gezicht weg te snijden. De draadlift is een subtielere procedure met minder zichtbare littekens, maar zorgt niet voor zoveel verstrakking als een kaaklift.

Hoe bereid je je voor op een kaakliftprocedure?

Een operatie is nooit een wandeling in het park. Het vereist dat patiënten veel voorbereiding ondergaan voordat ze klaar zijn om onder het mes te gaan. Bij een draadlift behandeling hoeft u niet zoveel te doen. Mocht je hier meer informatie over wilt ontvangen, neem dan gerust contact op met de ervaren arts Drs. Samana Clinics.

Pre-operatieve voorbereidingen voor kaakchirurgie omvatten enkele stappen die moeten worden genomen voordat de procedure begint. Waaronder:

  • Een lichamelijk onderzoek krijgen van uw arts
  • Bloedonderzoek laten doen en laboratoriumtesten
  • Ontmoeting met anesthesist en bespreken welk type anesthesie zal worden gebruikt tijdens de operatie
  • Bespreek eventuele allergieën of medische aandoeningen die u heeft

Welke soorten anesthesie worden gebruikt in de operatie?

Er zijn drie soorten anesthesie die vaak worden gebruikt bij chirurgie. De eerste is algemene anesthesie, die de patiënt in een staat van diepe slaap en bewustzijnsverlies brengt. Het tweede type is regionale anesthesie, die een specifiek deel van het lichaam verdooft. Dit type wordt vaak gebruikt voor kleine operaties. Ten slotte blokkeert lokale anesthesie pijnreceptoren in een klein gebied op het lichaam.

Algemene anesthesie: Algemene anesthesie wordt sinds 1846 gebruikt voor operaties toen het werd uitgevonden door William Morton. Het wordt meestal toegediend via een intraveneus infuus dat anesthetica zoals propofol of fentanyl en sedativa zoals midazolam of diazepam bevat om de patiënt in een staat van diepe slaap en bewustzijnsverlies te brengen, zodat de operatie kan plaatsvinden zonder pijn of geheugenherinnering van de gebeurtenis.

Wat gebeurt er tijdens de operatie?

De operatie is geen quick fix. De patiënt heeft tijd nodig om te herstellen en zich aan te passen aan het nieuwe lichaam. Een week na de operatie kan de patiënt zich beter en comfortabeler voelen in zijn of haar nieuwe lichaam.

De Kaaklift Russian Threadlift is wél een quick fix, een bekende behandeling waarbij de wang iets omhoog wordt getrokken en daardoor trekken de zijkanten van het gezicht ook schuin mee naar achter. Dit zorgt voor een natuurlijke face lift effect.  De wangen worden omhooggetrokken door draden die geplaatst worden. Om het beste en mooiste resultaat te krijgen raden wij aan om deze behandeling te combineren met jukbeenderen botox behandeling. Dit zorgt voor een mooie egale huid rondom wangen.